Készletgazdálkodás (KT_VKESZ, KT_VERTE)Az alrendszer használható készletprogramként csak a készlet nyilvántartással kapcsolatos feladatokra, és nagykereskedelmi programként is a vevői rendelések felvételére, szállítólevelek és számlák készítésére. A modul kettős regisztrációval működik, az értékesítési feladattal kapcsolatos menüpontok csak akkor érhetők el, ha értékesítési rendszerként is megtörtént a regisztrációja. A menüpontok mindegyikénél jelezzük, ha az csak az értékesítési modul része.

A készletgazdálkodási modul a vállalkozások készleteinek mennyiségben és értékben való nyilvántartására szolgál. A rendszer a pillanatnyi készleteken kívül tartalmazza az éves készletmozgások adatait is. A dolgozók részére kiadott fogyóeszközökről, munkaruhákról külön nyilvántartást vezet. A program egyes leltározási feladatokat is támogat.

Az alrendszer nyilvántartja cikkenként a vállalati szintű készlet mennyiségét és értékét, raktáranként a mennyiségeket, bizonylatonként a munkahelyi készleteket. A forgalmi adatokról bizonylatsoros nyilvántartást vezet, és lehetővé teszi a mozgásoknak a Főkönyvi könyvelés (KT_VKONY) részére való továbbítását.

Az alrendszer tartamazza a raktárankénti elkülönített nyilvántartás lehetőségét is. A raktárba kihelyezett önálló munkahely lehetővé teszi a raktár készleteinek mennyiségi nyilvántartását és a helyben keletkező forgalmi bizonylatok interaktív feldolgozását.

A készletgazdálkodási alrendszer működhet korlátozott üzemmódokban is. Érték nyilvántartás nem kötelező. Ha van érték nyilvántartás, akkor a bizonylatok lehetnek kontírozás nélküliek vagy kontírozottak. A kontírozás akár teljeskörűen is automatizálható, ha a mozgáskódok kialakításánál ezt az igényt a felhasználó figyelembe vette.

A készletgazdálkodási modul főbb funkciói:

· Törzsadatok nyilvántartása (cikkek, árak, könyvelési jogcímek, raktárak, stb.)
· Cégszintű összkészletek, raktárankénti készletek és szerszámköny nyilvántartása elszámoló áron, mérlegelt átlagáron vagy kifogyásos értékeléssel
· Készlet kartonok vezetése
· Raktári bizonylatok és szállítólevelek nyomtatása
· Leltár támogatás
· Főkönyvi feladás
· Korábbi évek adatainak archiválása és lekérdezése

Az értékesítési modul főbb funkciói:

· Vevői rendelések nyilvántartása
· Kiszállítások rendelés alapján vagy adatrögzítéssel
· Szállítólevelenkénti vagy összevont számlázás
· Számla adatok továbbítása a pénzügyi rendszerbe
· Értékesítési statisztikák elkészítése

Kontakt Plus Kft
Kontakt Plus Kft
   Magunkról    
    Letöltések    
        FTP         
   Elérhetőség   
       Email       
   Termékeink